Östersund medger misslyckande – Burchnall till FD: ”Det är olyckligt för alla”

Ravel Morrison kom till Östersund som en av allsvenskans förmodligen största transferbomber någonsin. Men den förre Manchester United-talangen fick det inte att stämma på grund av skador och lämnade när kontraktet gick ut. M e n här om dagen skrev han på för Sheffield United – i Premier League.

– Han fick inte ut så mycket här och det var olyckligt för alla parter, säger Östersunds tränare Ian Burchnall till FotbollDirekt.se.

Morrison rankades som en av Manchester Uniteds allra mest lovande spelare men det riktiga genombrottet kom aldrig.

Sin bästa säsong på toppnivå gjorde han i stället i West Ham 2013/14 när han spelade 16 matcher den Premier League-säsongen.

Ett par turer till Queens Park Rangers, Birmingham och Cardiff blev det innan han gick till Lazio i Serie A. Men inte heller där fick Morrison det att stämma och efter en del om och men dök han plötsligt upp på Östersunds FK:s träningsläger i Spanien inför årets allsvenska säsong.

En värvning som fick stort utrymme i media och förväntningarna var höga.

Men Morrison kom i dåligt fysiskt skick och när ÖFK väl fick honom i form så fick han nya skador. Totalt blev det bara sex matcher, varav endast en från start, i allsvenskan innan kontraktet gick ut efter 1-1-matchen mot GIF Sundsvall i början på juni.

Sedan dess har Morrison letat ny klubb och för någon vecka sedan visade Sheffield United upp honom på sin hemsida. Provspelet gick uppenbarligen bra för i veckan skrev han på ett kontrakt med Premier League-nykomlingen.

ÖFK:s tränare Ian Burchnall var trots det inte förvånad.

– Det är bra för honom att han har en plattform där han kan slå igenom igen. Han hade det inte lätt här för han hade varit borta länge när han kom. Sedan fick han skador. När det kommer till kritan så har han ett rykte från sin tid i Manchester United som gör att han kan få den här typen av chanser igen, säger han till FotbollDirekt.se.

Hade du förhoppningar om att han skulle bli kvar i höst?

– För min del så var vi tvungna att gå vidare och hitta nya möjligheter. Han lämnade oss efter matchen mot Sundsvall och sa hejdå till grabbarna. Då var det inte längre i min tanke att han skulle kunna bli kvar. Jag visste att han skulle kunna få bättre erbjudanden än vad vi kunde ge honom.

Hur var det att ha en spelare i Östersund med ett CV som Morrisons?

– Alltså, det var inte så lätt för när han började bli fit så missade han flera matcher på grund av skada igen. Han gjorde bara en hel match för oss. En spelare med mycket talang men ska jag vara ärlig så tog det en del energi att prata om honom i media så ofta som det blev. Men jag är glad för hans skull, att han får en ny chans i Premier League. Han fick inte ut så mycket här och det var olyckligt för alla parter.

ÖFK har hunnit göra tre nyförvärv under sommaren vilka alla är spelklara till helgens match mot IFK Norrköping – som ÖFK besegrade med 2-1 senast. Ian Burchnall är väldigt nöjd med sina nya alternativ.

– Nebiyou Perry är en ung talang som har stor potential. En typ av spelare som vi gärna har hos oss och förädlar till en ännu bättre spelare. Alex Purver imponerade på oss när han provspelade och Blair Turgott är en snabb yttermittfältare som spelat i en svår liga (engelska femtedivisionen) och gjort det bra där. Han har gjort mycket mål och assist från svåra vinklar. Men framförallt så tycker jag att de nya spelarna har kommit in med mycket energi som höjt nivån på våra träningar.

Ett sent avgörande mot IFK Norrköping senast och nu väntar returen direkt när serien vänder. På torsdagskvällen spelar ”Peking” Europa League-kval mot St Patricks men Burchnall vill inte säga att det är till någon större fördel för ÖFK men fler vilodagar.

– Vi har Norrköping borta och sedan MFF hemma. Det är ett tufft schema. Nej, jag tror inte att vi har någon fördel av det för IFK-spelarna kommer njuta av att spela i Europa. Det ger en boost både för spelare och för klubben. Visst kan det på något håll bli tufft fysiskt med många matcher men jag är 99 procents säker att de går vidare mot St Patricks så vi måste göra vårt jobb till 100 procent på söndag.

ÖFK ligger åtta i allsvenskan med 19 poäng på 15 spelade matcher.

The post Östersund medger misslyckande – Burchnall till FD: ”Det är olyckligt för alla” appeared first on FotbollDirekt.