JUST NU – PÅ FD: Nya danska uppgifter i dag – ”Kommer inte att sälja till AIK”

I slutet av förra månaden bekräftade AIK för första gången det hävdade intresset för Sotirios Papagiannopoulos. Men i dag tror inte danske journalisten Sören Sorgenfri längre på en lösning med FCK-stjärnan.
– Jag tror inte att FCK är beredda att sälja honom just nu som det utvecklats i klubben, säger Sorgenfri som har en bakgrund med många år på en av Danmarks största tidningar, Berlingske.

AIK:s intresse för Sotirios Papagiannopoulos avslöjade FotbollDirekt i mitten av maj.
I slutet av förra månaden så bekräftade även AIK intresset för den förre Östersundsstjärnan.
Problemet har varit – och är ännu – spelarens långa kontrakt och den stora signing bonus han fick när han skrev på med den danska mästarklubben (uppgifter: 7-8 miljoner kronor).

Men än i dag har man inte kunnat enas om en lösning och nu tror danske fotbollsjournalisten Sören Sorgenfri genom väl insatta källor – att som det ser ut just nu så kommer det inte att sluta med att Papagiannopoulos går till AIK.
– Nej, jag tror inte det. Jag tror inte FCK kommer att sälja honom just nu av vad jag hör. Med försäljningen av Denis Vavro (slovakisk stjärna till Lazio för 60 000 000) så har FCK bara tre mittbackar kvar och av dessa så ska man komma ihåg att ett namn som Andreas Bjelland bitvis tvingats till pauser. Av och till har det varit så – därför tror jag inte att FCK går med på att släppa Sotirios till AIK nu. Det är ett sportsligt beslut.

LÄS: HAR HOPPATS PÅ ATT MFF UTMANAR AIK OM STJÄRNAN

Sorgenfri hävdar alltså att dialogen mellan FCK och AIK ytterst inte handlar om priset.
Just nu är det mest av sportsligt.
Ekonomiskt på den här nivån det handlar om här så har inte FCK behov av att tjäna pengar, man köpte ju den svenske mittbacken för bara cirka tre miljoner från Östersund.

– Det handlar inte om priset. Inte för en klubb som FCK, Det är inte vad jag förstår och hör. Nej. Det handlar om Köpenhamns behov just nu och i det. Ska FCK sälja så blir det först i slutet av det här transferfönstret när FCK vet resultatet av sitt Champions League-kval.

Sotirios Papagiannopoulos har ett kontrakt med FCK fram till 2022. AIK har som sagt bekräftat intresse medan huvudpersonen själv även medgivit sitt intresse och även fotograferats på läktarplats när AIK har spelat på Friends denna säsong.

The post JUST NU – PÅ FD: Nya danska uppgifter i dag – ”Kommer inte att sälja till AIK” appeared first on FotbollDirekt.