Jobbig sommar i Östersund – FEM namn kan försvinna

Kräftgången ser ut att hålla i sig för Östersunds FK. Laget kan i sommar förlora fem nyckelspelare. Flera utlöpande kontrakt samt försäljningar kan ställa till det för ÖFK. Laget har därför följt den unge Everton-anfallaren Bassala Sambou som man nu hoppas kunna knyta till sig
– Det är en spelare som vi följer noggrant, sade David Webb, teknisk direktör i Östersunds FK, i en intervju med FotbollDirekt.se för någon vecka sedan.

Östersund har startat denna säsong mindre bra. Laget har nu uppehåll och har på de fyra senaste matcherna förlorat tre raka och kryssat en, senast 1-1 hemma mot Gif Sundsvall. Men trots lagets mindre bra prestationer har en del spelare gjort avtryck under säsongen. Anfallsparet Hosam Aiesh och Dino Islamovic har lockat till sig stort intresse från flera engelska klubbar.

FotbollDirekt.se kunde så sent som igår förmiddag avslöja att flera klubbar ska ha befunnit sig på plats under matchen mot Sundsvall. De engelska klubbarna ska enligt FD:s uppgifter ha scoutat anfallsparet och Aiesh tros nu bli ersättare i Reading för Modou Barrow som ser ut att lämna.

Östersund har dock länge tittat på en möjlig ersättare. Klubben visade intresse redan i våras för Bassala Sambou. Den 21-årige Everton-anfallaren som för tillfället tillhör klubbens U23-lag är en värvning ÖFK länge hoppats på.

– Det är en spelare vi följer noga och som vi gärna skulle vilja se i klubben, sade David Webb, teknisk direktör i Östersunds FK, till FotbollDirekt.se. för några veckor sedan.

Det är dock inte bara anfallsparet som kan lämna klubben. ÖFK kan i sommar förlora ytterligare tre nyckelspelare. Det rör sig om mittfältstrion Curtis Edwards, Ravel Morrison och Tesfaldet Tekie. Edwards vars kontrakt löper ut i sommar har tidigare ryktats till en utav Stockholmsklubbarna Djurgården och Hammarby. ÖFK har inte uttalat sig om någon förlängning och det återstår att se vem av Hammarby eller Djurgården som lyckas få mittfältarens namnteckning. Fotbolldirekt.se har försökt nå David Webb för en kommentar, men utan framgång.

Morrison som en gång i tiden kallats för den största talangen någonsin av Sir Alex Ferguson kommer senast från Lazio där han hade det tufft vad gäller speltid. Engelsmannen anslöt sig till ÖFK inför säsongen i hopp om att komma i form, men han har hittills inte gjort något större avtryck. Mittfältaren har bekymrats av en del skador och ser nu ut att lämna klubben när kontraktet löper ut i slutet av månaden. Morrison kan komma att lämna klubben efter endast fyra matcher.

– Jag tror inte att det är troligt att det blir något mer efter det här, sade tränaren Ian Burchnall till Östersunds-Posten nyligen.

Tesfaldet Tekie är tidigare bekant med allsvenskan, då 22-åringen spelat i IFK Norrköping. Tekie köptes loss av belgiska Genk i januari 2017 men skulle återvända till Sverige året därpå för spel i ÖFK. Kontraktet som nu går ut i juni kommer inte förlängas utan spelaren återvänder till Genk för vidare spel.

ADRIANO VISCONTI 

The post Jobbig sommar i Östersund – FEM namn kan försvinna appeared first on FotbollDirekt.